Therapeut

Het feit dat deze vorm van geneeskunde al zo vele duizenden jaren wordt toegepast en nog steeds 1/3 van de wereldbevolking ermee wordt behandeld, zette mij aan tot het willen weten hoe deze manier van behandelen mogelijk is. Ik vind het  heel bijzonder dat je met twee of drie naaldjes iemand zo kunt versterken in zijn/haar energie dat in vele gevallen hierdoor klachten verdwijnen.

De opleiding die ik voor acupunctuur volgde doceert de filosofie van de ‘Stammen en Takken’. Dit houdt in dat er niet alleen gekeken wordt naar de symptomen van een klacht, maar er wordt ook gekeken naar de constitutionele en individuele energieën. Daarnaast wordt gekeken naar de invloed van allerlei externe veranderingen, zoals bijv. het weer. Kosmologie, astronomie en daarmee de Chinese kalender, spelen een cruciale rol in het begrijpen van deze aspecten.

Omdat elk mens centraal staat in zijn wereld weet ook elk mens dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn om in of uit balans te geraken. Hierbij speelt de levensenergie, binnen de acupunctuur ‘Qi’ genoemd, en het ‘bewustzijn’ en het ‘bewust-zijn’ een zeer belangrijke rol. Ik vind het prachtig om te zien hoe mensen na behandeling terug komen in hun eigen kracht en waarde. Het maakt voor mij dan ook niet uit of dit nu gebeurt via technieken van de fysiotherapie, acupunctuur, door behandelingen gericht op het psychologische of mentale effect of door een combinatie van al deze. Als de patiënt er maar bij gebaat is.

Om zo vaardig mogelijk te kunnen zijn  doe ik met veel plezier aan nascholing. De vernieuwde inzichten en behandelingen worden waar mogelijk toegepast in mijn behandelingen.

Patientenorganisaties